full screen background image

Cele mai eficiente firme sucevene premiate la GALA EXCELENȚEI ÎN AFACERI 2023

Camera de Comerț și Industrie Suceava a organizat, pe 3 noiembrie, GALA EXCELENȚEI ÎN AFACERI 2023 – unul dintre cele mai importante evenimente la nivel local și regional dedicat mediului de afaceri.

Conform tradiției sale îndelungate, aflat la cea de a 33-a ediție, Gala Excelenței în Afaceri reprezintă o recunoaștere a meritelor antreprenorilor suceveni pentru perseverența și rezultatele deosebite pe care le-au obținut.

Ediţia din acest an a avut loc vineri, 3 noiembrie la Prestige Ballroom Suceava  și a fost organizată cu sprijinul partenerilor URSA MARE și SID Investment, precum și al sponsorilor Regina Maria, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Groupama Asigurări, ING Bank, GENERALI Asigurări, Delicatese Larisa, Zireto, Bucovina, Maspex România, Auto Schunn, Atlantis Gold, Expert Music, precum și a partenerilor media principali Viva FM, Monitorul de Suceava, NewsBucovina, Bucovina TV, precum și IMPACT FM – Radio 100.4 FM, Crai Nou, Orion FM, Suceava News, Radio Dorna, Radio AS și Suceava Live.

Gala Excelenței în afaceri 2023 a oferit distincții celor mai performante companii sucevene, pentru a răsplăti elementele cheie de diferenţiere pe piaţă, continuitatea în activitate, eficienţa şi competitivitatea, „abilitatea de a genera idei” şi creativitatea.

În cadrul evenimentului au fost acordate Premii și Trofee Speciale:

Dumitru Popescu, administrator al S.U.C.T. SA pentru 70 de ani de activitate – un caz unic în mediul economic local ca o companie să poarte o carte de vizită, nu numai cu rezultate și performanță dar și cu o activitate continuă timp de 70 de ani.

TROFEUL DE EXCELENȚĂ PENTRU 30 ANI DE ACTIVITATE

CONELTEX – Ion ȘVEDUNEAC

CORSEM IMPEX – Cătălina TANASĂ

DELTAFARM – Lăcrămioara COJOCARIU

DOXAR GRUP – Ovidiu COSTAN

FETCOM – Ciprian FETCU

LOIAL IMPEX – Ioan BRĂESCU

REKO PACKAGING – Relu COJOCARU

TIPOGRAFIA CELESTIN – Celestin AVASILOAIE

TREI PITICI PRODCOM – Ovidiu PITIC

 

TROFEUL DE EXCELENȚĂ PENTRU 20 ANI DE ACTIVITATE

AC MOBILE – Alin CREȚU

DORNA MEDICAL – Roman BOCA

MARELBO – Aurel BOBU

STIL MEDIA – Monica PRISĂCARU

TOP CONSTRUCT – Gheorghe ROȘU

 

TROFEELE SPECIALE PENTRU PARTENERIAT DINAMIC ȘI DURABIL CU CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE SUCEAVA

UNIVERSITATEA ȘTEFAN CEL MARE SUCEAVA – Prof. univ. dr. Carmen NĂSTASE

DIRECȚIA PENTRU AGRICULTURĂ JUDEȚEANĂ SUCEAVA – Elena Claudia GOGU pentru implementarea proiectului Piața Volantă ”Din drag de Bucovina”

ACCEPT SOFTWARE – Ioan COAJĂ

BUCOVRAD – Dan MIRONIUC

BOHEMIA CONSTRUCT – Flori OLTEANU

GRIDOMA SERV – COM – Florin GRIGOREAN

KILLER – Alexandru ȘCHEUL

TRIO NEC – Mihai NECHIFOR

 

Diplome și trofee acordate PARTENERILOR evenientului

URSA MARE COMPROD – George ILISEI – Partener al evenimentului și 30 ani activitate

SID INVESTMENT – Alin COVAȘĂ – Partener al evenimentului

 

Diplome și trofee acordate SPONSORILOR evenimentului

ATLANTIS GOLD – Constantin LUCHIAN

AUTO SCHUNN – Sebastian SCHUNN

BANCA COMERCIALA ROMANA – Romeo ANTOHI

BANCA TRANSILVANIA – Florin MOROȘAN

DELICATESE LARISA – Larisa FILOTEANU

GENERALI – Militina TĂNASE

GROUPAMA ASIGURARI – Gheorghe LEONTE

ING BANK ROMANIA – Sorin ȘOMÎTCĂ

REGINA MARIA – Dan Gabriel IACOB

ZIRETO – Florin PAVĂL

În fiecare an, evenimentul GALA EXCELENȚEI ÎN AFACERI 2023 este completat de Topul Firmelor Bucovina, care reprezintă un prilej de analiză a mediului de business local și un moment de rememorare şi evaluare a timpului care a trecut şi a muncii depuse cu greutăţile şi împlinirile ei. Topul Firmelor este, de altfel, un barometru al realităţii economice judeţene şi o recunoaştere a reuşitelor pe care managerii companiilor locale le-au obţinut în anul în care s-a scurs.

Pentru comunitatea de afaceri din județul Suceava acest eveniment a devenit unul de referinţă, constituind cartea de vizită a succesului şi a performanţei în afaceri. Clasamentul și evenimentul în sine, reprezintă finalitatea aplicării unei metodologii unice, complexe și unitare la nivelul sistemului cameral din România și urmărește să identifice şi să promoveze societăţile capabile să funcţioneze la înalţi parametri de eficienţă şi care au obţinut constant performanţe de-a lungul anilor.

 

În ciuda dificultăților și a provocărilor cu care antreprenorii suceveni se confruntă, evoluția indicatorilor înregistrați demonstrează faptul că aceștia reușesc să facă fața provocărilor din mediul de afaceri, să se adapteze și să înregistreze progrese.

Totodată, analiza economică realizată de Camera de Comerț și Industrie Suceava în cadrul clasamentului sintetizează evoluția indicatorilor economici ai societăților din județul Suceava care au depus situațiile financiare anuale aferente exercițiului financiar 2022 și evidențiază următoarele:

Numărul societăţilor care au depus situațiile financiare aferente anului 2022 este de 18.703 cu  cu 6% mai mare față de anul 2021, iar cifra de afaceri netă înregistrată de acestea a fost de 32.643.06 mil. Lei, în creștere cu 19,94% față de anul 2021.

Valoarea profitului din exploatare obţinut de către societăţile din judeţul Suceava a crescut anul trecut cu aproape 10,58%, însă rata profitului a înregistrat o scădere de -7,82%, comparativ cu anul 2021.

Numărul mediu de salariaţi angajați în cele 18.703 societăți comerciale este de 74.362, cu 4,65% mai mulți față de anul 2021, iar productivitea medie a muncii a crescut cu 14,61%.

Analizând indicatorii economici ai firmelor în funcție de domeniile de activitate putem observa faptul că și în 2022 cele mai multe societăți din județ, respectiv 5.250, activează în domeniul comerțului cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor. Pe următoarele două poziții se situează societățile din construcții (2.393) și cele din transport și depozitare (2.332).

Companiile din  domeniul comerțului au realizat și cea mai mare cifră de afaceri – 11.205,58 mil. lei, urmate de cele din domeniul industriei prelucrătoare cu 8.946,90 mil. lei și societățile din transporturi și depozitări cu 4.224,71 mil. lei. Firmele care au înregistrat cele mai mari valori ale profitului din exploatare activează în domeniul comerțul (1.049,87 mil. de lei), urmate de industria prelucrătoare cu un profit de 695,29 mil. lei și construcțiile cu o valoare a profitului de 437,48 mil. lei.

Ierarhia se modifică în ceea ce privește rata profitului, unde companiile din domeniul informațiilor și comunicațiilor înregistrează cea mai mare rată a profitului, 44,45%, urmate de cele din domeniul tranzacțiilor imobiliare cu o rată a profitului de 39,85% și firmele care desfășoară activități profesionale, științifice și tehnice (34,59%).

Cei mai mulți salariați activează în industria prelucrătoare (17.780 angajați), în comerț (16.006 angajați) și în construcții (10.429 angajați), iar cel mai ridicat nivel de productivitate a muncii este înregistrat de domeniul producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, respectiv 0,992 mil. Lei/ salariat, urmate de comerț cu 0,700 mil.lie/ salariat și tranzacțiile imobiliare cu 0,518 mil. Lei/ salariat.

 

 

CITEȘTE ȘI

GALA EXCELENȚEI ÎN AFACERI 2023 – TOPUL FIRMELOR BUCOVINA 2022, eveniment de prestigiu organizat de CCI Suceava

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *