full screen background image

Cod roșu de fenomene meteo periculoase în unele zone din județul Suceava

Luni, în urma avertizării cod roșu, ISU Suceava a transmis mesaj de avertizare RO-ALERT către populația din zonele vizate – Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Frasin, Stulpicani, Vama, Păltinoasa, Cacica, Ostra, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Pârteștii de Jos, Solca și Poieni-Solca.

La sediul ISU Suceava s-a activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei și la nivelul tuturor subunităților din județ s-a crescut capacitatea operațională, pentru asigurarea misiunilor specifice.

 

Primele apeluri pe 112 au venit din Stulpicani, de unde s-a anunțat că apa a intrat în curțile mai multor gospodării, iar o turmă de bovine era blocată între ape.

 

La fața locului au intervenit lucrătorii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Stulpicani și au fost trimise echipaje ale pompierilor militari de la Garda de Intervenție Gura Humorului și de la Detașamentul Câmpulung Moldovenesc.

 

Deoarece apa s-a retras foarte repede nu a mai fost necesară intervenția militarilor.

 

O altă consecință a fenomenelor meteo periculoase a fost rănirea unui bărbat de 52 ani, care a fost lovit de trăsnet în Grănicești.

 

Acesta a fost preluat de echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă, care l-a stabilizat și l-a transportat, în stare de conștiență, la Spitalul Județean Suceava.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *