full screen background image

Concert Enescu și muzica lumii la Muzeul de Istorie Suceava

Pentru  aniversarea Centenarului Marii Uniri, în cadrul serilor muzeale, pe 6 decembrie ora 18 la Muzeul de Istorie va avea loc un recital de vioară și pian la patru mâini, cu un program intitulat Enescu și Muzica Lumii susținut de pianiștii CORINA RĂDUCANU, EUGEN DUMITRESCU, violonista ANCA VASILE și pianistul ALESSANDRO TREBESCHI.

CORINA RĂDUCANU și EUGEN DUMITRESCU cântă împreună din 2005.

Activitatea concertistică a duo-ului pianistic cuprinde participări în 25 de festivaluri naționale și internaționale, peste 400 de recitaluri şi în străinătate.

Activității concertistice a duo-ului pianistic i se adaugă numeroase premii naționale și internaționale obținute la concursurile de profil, prezențe în juriile concursurilor naționale și internaționale de specialitate, precum și masterclass-uri susținute ca profesori invitați.

 

Violonista ANCA VASILE este licențiată a Universității Naționale de Muzică București, promoția 2005 și a Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma ( Italia ), promoția 2009.

Este laureată cu 9 premii naționale și 3 premii internaționale, cel mai recent fiind în 2010 la Rovere d`Oro ( Liguria, Italia ).

De asemenea, a participat la renumitele concursuri internaționale Queen Elisabeth ( Bruxelles, Belgia ) și Violin Masters ( Monte Carlo ).

Din anul 2012 este profesor de vioară la Conservatorul Luca Marenzo din Brescia și Darfo ( Italia ).

 

ALESSANDRO TREBESCHI este licențiat al Conservatorului Lucio Campiani din Mantova ( 2000 ), la clasa profesorului GIACOMO BELLINI.

Este laureat al concursurilor Maria Canals ( Barcelona, Spania ), Europeen Piano Competition ( Le Havre, Franța ), semifinalist la Premio Iturbi ( Valencia, Spania ), afirmându-se și la alte concursuri naționale și internaționale.

Are o intensă activitate ca pianist acompaniator, cântând cu numeroși soliști vocali, alături de care susține concerte și recitaluri.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *