full screen background image

Concurs de calculatoare Hard & Soft la USV

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare  Suceava organizează,  în perioada 20 – 27 mai, concursul internațional studențesc de calculatoare Hard & Soft, aflat la a XXV-a ediție.

Hard & Soft este un concurs adresat studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri.

 

Pe parcursul a cinci zile, echipe formate din câte patru studenți vor încerca, iar unii vor și reuși, să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate.

 

O asemenea reușită solicită cunoștințe avansate din domeniile știința calculatoarelor, inginerie electronică și automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare, și nu numai.

 

La ediția 2018 a concursului s-au înscris 16 echipaje – 9 echipaje din ţară ( Cluj Napoca și Oradea cu câte un echipaj, București, Timișoara și Suceava cu câte două echipaje ) şi 7 echipaje din străinătate ( Cernăuţi și Vinița – Ucraina, Chişinău – Republica Moldova cu două echipaje, Novi Sad – Republica Serbia, Ilmenau – Germania și Hebei – China ).

 

Pentru ediția 2018, juriul concursului este format din Timothy Hall, Universitatea din Limerick, Irlanda – președinte, Ciaran MacNamme de la aceeași universitate,  Nela Olsarova și Nicolae Foica de la ServiceXpert GmbH Munchen – Germania, Claudine Lecocq și Jean Michel Duthilleul de la Universitatea Lille 1 – Franța, în calitate de membri.

 

Festivitatea de premiere se va desfăşura vineri, 25 mai, începînd cu ora 16.30, în aula din corpul E.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *