full screen background image

Conferință internațională Managementul integrat al resurselor de mediu la USV

Facultatea de Silvicultură a Universității Ștefan cel Mare Suceava a organizat cea de-a 5 -a ediție a conferinței internaționale Managementul integrat al resurselor de mediu.

 

Conferința online a reunit 63 lucrări științifice, 14 fiind prezentate de autori străini din Italia, Germania, Ucraina, Cehia, Slovacia, Serbia și Moldova.

Sesiunea plenară a abordat rolul pe care gestionarea pădurilor îl va juca în contextul strategiilor de bioeconomie și biodiversitate, integrate în noua versiune a strategiei forestiere europene.

Prezentările au detaliat diferitele provocări pe care atât România, cât și celelalte țări europene trebuie să le depășească : elaborarea unor strategii forestiere aliniate cerințelor europene, folosirea optimă a instrumentelor de finanțare a sectorului forestier, adaptarea practicilor de management și protecție a pădurilor la schimbările climatice și promovarea pădurilor cu structuri naturale.

Au fost abordate și problemele specifice la nivel național, precum analiza coerenței legislației silvice, problematica infracționalității silvice și necesitatea unei strategii de comunicare eco-silvică, fundamentată pe argumente științifice.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *