full screen background image

Copaci doborâți de vijelii și inundații în județul Suceava

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a intervenit joi pentru degajarea arborilor afectați de vântul puternic, care fie au căzut, fie erau în pericol de cădere.

În Câmpulung Moldovenesc, pompierii militari au intervenit pentru degajarea unor arbori și a unui stâlp de iluminat, care au căzut, avariind 3 autoturisme și un autotren.

 

Din zona municipiului Rădăuți s-au primit 10 apeluri telefonice privind mai mulți copaci căzuți sau în pericol de cădere, dar care nu au produs pagube materiale, pompierii militari intervenind cu tehnica și accesoriile din dotare.

 

S-au mai înregistrat intervenții ale pompierilor militari, dar și ale lucrătorilor Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și Ocolului Silvic ( pentru zona Pojorâta ), care au degajat arbori căzuți în Vatra Dornei, Bădeuți, Satu Mare, Mănăstirea Humorului, Stulpicani, Sadova, Vatra Moldoviței și Pojorâta.

 

 

În privința inundațiilor produse de ploile torențiale, pompierii militari au intervenit în Gura Humorului, unde, cu ajutorul unei motopompe, au evacuat apa dintr-o curte gospodărească și din 2 beciuri, care s-au inundat din cauza unui șanț colmatat.

 

De asemenea, pompierii militari ai Detașamentului Suceava și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Șcheia au intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți, în Șcheia și Sfântu Ilie.

 

Pe timpul și după manifestarea fenomenelor meteo periculoase, echipe specializate au lucrat pentru remedierea liniilor electrice afectate total ( Fundu Moldovei, Breaza, Pojorâta, Izvoarele Sucevei) și parțial (Frătăuții Vechi, Rădăuți, Broșteni, Panaci ), cu 6.158 de consumatori nealimentați.

 

Ultima informare, primită în această dimineață, menționa că singura localitate care mai era afectată parțial era Broșteni, cu o linie de alimentare, 8 posturi de transformare și 83 de consumatori nealimentați cu energie electrică, iar echipele specializate lucrau pentru punerea în funcțiune.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *