full screen background image

Delgaz Grid atenţionează : mare parte dintre incendii au drept cauză aparate şi instalaţii electrice defecte

Utilizare aparatelor de încălzire electrică necesită o atenţie deosebită pentru a preveni accidente cu urmări dintre cele mai tragice.

 

 

La cea mai mare parte a spaţiilor de locuit dimensionarea instalaţiei electrice în faza de proiectare nu a avut în vedere utilizarea mijloacelor electrice de încălzire sau de preparare a apei calde (centrale termice electrice, boilere, reşouri, radiatoare, calorifere etc.).

 

 

Recomandăm consumatorilor ca, înainte de utilizarea unor astfel de aparate, să apeleze la personal autorizat pentru verificarea instalaţiei, astfel încât folosirea surselor de încălzire electrice să poată fi făcută în condiţii de siguranţă.

 

 

Folosirea unei instalaţii subdimensionate pentru alimentarea unor aparate de încălzit prezintă risc major de producere a unor incendii, cu impact direct asupra vieţii sau bunurilor oamenilor.

 

 

Realizarea de improvizaţii la lucrările de reparaţii, modificări sau extinderi ale instalaţiilor de utilizare a energiei electrice, subdimensionarea unor circuite, utilizarea unor prelungitoare şi siguranţe necorespunzătoare, a unor surse electrice de încălzire neomologate sunt alţi factori ce pot favoriza incendiile.

 

 

Instalaţiile de utilizare a energiei electrice se pot degrada în timp – contacte slăbite, comutatoare, prize, tablouri uzate.

 

 

De aceea, pentru evitarea unor evenimente nedorite, Delgaz Grid recomandă proprietarilor/consumatorilor casnici să realizeze lucrările de verificare şi reparare a instalaţiilor electrice doar cu personal autorizat.

 

 

Totodată, este absolut necesar ca toate componentele ce prezintă defecţiuni să fie înlocuite imediat şi să nu fie folosite improvizaţii.

 

 

Din datele statistice ale ultimilor ani, a doua cauză principala a producerii incendiilor este cea de natură electrică.

 

 

Aproximativ 20% din incendiile produse în ultimii doi ani au avut drept factor declanşator instalaţii/echipamente electrice defecte.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *