full screen background image

Despre transferul parcului Șipote, la Dis de Dimineață

Transferul parcului Șipote din administrarea Regiei Naționale ROMSILVA în cea a Primăriei Suceava reprezintă încă un proiect nefinalizat, dar care a necesitat multă muncă până acum. Este vorba despre cele 44 hectare care fac legătura între centrul municipiului reședință și Cetatea de Scaun și care în prezent aparțin Ocolului Silvic Pătrăuți. Deși de ani buni se lucrează la transferul obiectivului, Guvernul nu a emis toate deciziile, altfel spus nu au fost perfectate toate documentele necesare.

Viceprimarul MARIAN ANDRONACHE ne-a oferit o serie de amănunte despre acest subiect, spunând că principalul beneficiu al transferului parcului Șipote va fi amenajarea urbanistică fără interese imobiliare.

Și tot viceprimarul MARIAN ANDRONACHE este adeptul amenajării corespunzătoare a parcului Șipote, lucru care, în opinia lui, va aduce Sucevei statutul de oraș civilizat. Concluzia lui este că proiectul de modernizare trebuie foarte bine gândit de către specialiști, pentru ca spațiul verde să nu ajungă un kitsch.

În afară de parcul Șipote, Primăria Suceava a solicitat ROMSILVA și administrarea pădurii Zamca, cu o suprafață de 100 hectare. Cele 2 proiecte au fost depuse la pachet, așa încât rămâne de văzut dacă în acest an municipalitatea le va duce la bun sfârșit. Și, bineînțeles, suntem curioși cum vor arăta noile dotări !
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *