full screen background image

Dezbateri la Suceava cu ministrul Apelor și Pădurilor

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat, astăzi la Prefectura Suceava, la o  sesiune de consultări publice cu reprezentanți ai autorităților publice și  factori interesați din domeniul privat, cu responsabilități în domeniul gestionării fondului forestier, în vederea evaluării problemelor din domeniu.

 

 

La reuniune au participat reprezentanți ai proprietarilor de păduri, administratori ai pădurilor, reprezentanți ai sectorului de exploatare a lemnului, ai industriei de prelucrare primară și ai industriei mobilei, din regiunile de Dezvoltare Nor-Est.

 

 

Criza  de resursă de masă lemnoasă, cu efect dublu  în criza  lemnului de foc  și aprovizionarea cu resursă a industriei lemnului, creșterea nesustenabilă a prețului  resursei de masă lemnoasă, subfinanțarea sectorului forestie, suprareglementarea activităților din domeniu, sunt principalele probleme semnalate de participanții la reuniune.

 

 

La  sesiunea de la Suceava  a consultărilor regionale dintre reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor și ai sectorului silvic, au participat peste 100 de invitați, din județele Suceava, Neamț, Bacău, Buzău, Botoșani, Iași  și Vrancea.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *