full screen background image

Sărbători ale etnicilor polonezi din județul Suceava

Diaspora polonă din județul Suceava în sărbătoare – Uniunea Polonezilor din România a organizat, astăzi, o serie de festivități cu ocazia sărbătoririi Zilei Polonezilor din diaspora – 2 mai și a Zilei Constituției din 3 mai. 

Evenimentul a inclus o liturghie la Biserica Sf. Ioan Paul al II-lea din Poiana Micului, urmată de un program artistic la sediul Dom Polski din localitate.

Președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul GHERVAZEN LONGHER, a subliniat importanța acestor sărbători, apreciind nu numai prezența oficialităților, ci și a localnicilor, păstrători ai tradițiilor etniei.

Festivitățile de la Poiana Micului au fost onorate de capelanul polonezilor din dieceza de Iași STANISLAV CUCHAREC, capelanul contingentului militar polonez care staționează la Craiova LUKASZ WEGLOWSKI, prefectul ALEXANDRU MOLDOVAN, vicepreședintele Consiliului Județean NICULAI BARBĂ și alte oficialități locale.

Prezent la manifestările organizate de Uniunea Polonezilor din România la Poiana Micului, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava NICULAI BARBĂ a declarat că administrația județeană acordă o mare atenție proiectelor comune cu etniile conlocuitoare.

El a dat exemplul Festivalului Întâlniri Bucovinene, care se va desfășura la sfârșitul lunii iulie la Câmpulung Moldovenesc.

În același context, BARBĂ s-a referit la o declarație făcută de președintele Ucrainei, VOLODIMIR ZELENSKI, potrivit căreia românii din Ucraina vor beneficia de aceleași drepturi ca etnicii ucraineni din România.

 

 

PE ACEEAȘI TEMĂ:

„Sărbătoarea roadelor” organizată de Uniunea Polonezilor din România la Solonețu Nou

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *