full screen background image

Difteria din Ucraina alarmează autoritățile sucevene. Atenționare de călătorie emisă de MAE

În contextul atenționării de călătorie emisă de Ministerul de Externe cu privire la existența unor cazuri de difterie în Ucraina, Direcția de Sănătate Publică Suceava a fost informată despre confirmarea unor cazuri în regiuni din Ucraina, la granița de nord a României.

 

Directorul DSP Suceava LILIANA GRĂDINARIU a precizat că au fost transmise recomandări tuturor medicilor de familie și unităților sanitare cu privire la necesitatea acordării unei atenții deosebite diagnosticării corecte a tuturor cazurilor de angină, inclusiv prin investigații de laborator.

 

În țara noastră nu s-au mai înregistrat cazuri de difterie din anii 1980.

 

Difteria este o boală contagioasă, cu evoluție gravă, dar perfect controlabilă prin dozele de vaccin administrate corect în primii ani de viață.

 

Direcția de Sănătate Publică Suceava dispune de stocuri suficiente de vaccinuri combinate care oferă protecție și contra acestei boli, o schemă de vaccinare completă presupunând administrarea a 5 doze de vaccin la vârstele de 2, 4 și 11 luni, respectiv 6 și 14 ani.

 

GRĂDINARIU a menționat că în județul Suceava se administrează lunar peste 2.500 doze, acoperirea vaccinală fiind în 85 și 90 %.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *