full screen background image

Diguri de protecție distruse de viituri în Bogdănești și Boroaia

Administrația Națională Apele Române a dispus întărirea monitorizării cursurilor de apă și a lucrărilor hidrotehnice, suplimentarea personalului tehnic în Centrele Operative ( dispecerate ) și în teren cu personal din cadrul serviciului exploatare și hidrologie, pentru evaluarea situației hidrologice și a urmăririi comportării lucrărilor hidrotehnice și a dispus pregoliri ale acumulărilor din administrarea proprie, cât și a Hidroelectrica.

Un comunicat al AN Apele Române emis azi menționează că formațiile Centrelor de Intervenție Rapidă sunt pregătite cu materiale și echipamente de intervenție, iar utilajele din dotare sunt în stare de funcționare.

 

În urma precipitațiilor semnificative căzute în iulie, s-au înregistrat creșteri importante de debite pe râul Râșca ( afluent al râului Moldova ), care au condus la erodarea digului mal stâng pe o porțiune de 60 metri, punând în pericol localitatea Bogdănești.

 

Administrația Bazinală de Apă Siret, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, a intervenit cu personal și utilaje pentru refacerea infrastructurii afectate de viitură.

 

Primarul comunei Boroaia a anunțat ISU că digul de pământ de pe pârâul Seaca ( afluent de dreapta al râului Moldova ) este rupt pe o lungime de 100 metri  și pune în pericol aprox. 100 de case din satul Bărăști.

 

În teren s-a constatat producerea unei breșe pe o lungime de 50 metri și cu o înălțime de 1,5 metri pe digul mal drept.

 

Agenții hidrotehnici din cadrul Formației Bogdănești, SGA Suceava, monitorizează permanent fenomenul, iar în zonă a fost dislocat personal şi un excavator în vederea închiderii breșei.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *