full screen background image

Directorul Muzeului Bucovinei, proiecte la început de an la PUNCTUL PE I

Invitatul primei emisiuni PUNCTUL PE I din 2017 a jurnalistului Relu Gavril Ursache a fost directorul Muzeului Bucovinei Emil Ursu.

 

 

El a caracterizat 2016 drept cel mai bun an din istoria instituției deoarece “a fost anul importantelor deschideri. Am reușit reabilitarea și redeschiderea Muzeului de Istorie, unde avem importante expoziții permanente și temporare.  S-a încheiat restaurarea Cetății de Scaun a Sucevei, loc care a găzduit festivalul de artă medievală”.

 

 

Ursu a adus amănunte mai puțin cunoscute publicului larg despre laboratoarele zonale de restaurare / conservare care vizează domenii unice în România, refacerea pe lemn și pe textile vechi.

 

 

Directorul Muzeului Bucovinei a spus la IMPACT FM că se dorește extinderea Muzeului Satului, modernizarea utilităților la Muzeul de Științele Naturii și restaurarea muzeului din Siret.

 

 

Nu în ultimul rând menționăm că anul trecut obiectivele muzeale din subordinea Muzeului Bucovinei au fost vizitate de peste 223.000 de persoane atât din țară, cât și străinătate, un încasări totale de peste 1,4 milioane lei.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *