full screen background image

Divergențe în privința vaccinării anti COVID la spitalul Rădăuți

Inspectorii Direcției Sănătate Publică Suceava au efectuat un control la centrul de vaccinare din cadrul spitalului Rădăuți, după ce s-a constatat că în perioada 15 – 23 ianuarie au fost imunizate 563 persoane marcate ca eligibile pentru etapa a 3 -a de vaccinare.

 

Inspectorii DSP Suceava au constatat că persoanele venite pentru imunizare în centrul de vaccinare nu erau verificate în aplicația ROVACCINARE pe baza CNP -ului si nici în listele de pacienți programati pentru ziua în curs.

Inspectorii sanitari au verificat listele de pacienți programați si au constatat că sunt pacienți în dreptul cărora nu sunt completate toate câmpurile din platforma de programare.

La finalul controlului, medicul coordonator al centrului, ANDREI MANTA, a fost amendat cu 5 mii lei, iar personalul va fi reinstruit privind utilizarea și operarea mijloacelor informatice.

În replică, ANDREI MANTA a precizat că nu au fost vaccinate persoane peste rând și că ar fi vorba, de fapt, de persoane care au fost programate în alte zile, însă care din diverse motive nu au putut ajunge la vaccinare.

El a spus că la finalul programului a vaccinat pacienți care veneau să aștepte la spital, pentru a vedea dacă rămân doze care se risipeau.

MANTA spune că inclusiv autoritățile le-au recomandat medicilor să procedeze în acest fel.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *