full screen background image

Drapelul național a fost arborat de jandarmi pe vârful Rarău

Jandarmeria Română a iniţiat proiectul „O echipă. Un steag. Un ideal”, dedicat anului centenar, în cadrul căruia o echipă de 10 jandarmi montani, cu o bogată experiență în domeniul montan și escaladări notabile, arborează drapelul tricolor pe masivele reprezentative din Munţii Carpaţi.

Ieri, echipa naţională montană din cadrul Jandarmeriei a prezentat, la Centrul Cultural Pietrele Doamnei Pojorâta, filmul „Pentru eroii care ne-au lăsat o ţară”.

 

Filmul a fost realizat în iulie, când jandarmii montani au parcurs pe jos creasta Munţilor Carpaţi, pe vechea linie a frontului din Moldova, între Mărăşti – Soveja şi Oituz – Cireşoaia, în vederea comemorării sacrificiului militarilor români căzuţi în luptele purtate în primul război mondial, fiind vizate atât mausoleele şi cimitirele soldaţilor existente în judeţele Vrancea şi Bacău, cât și vestigii de luptă din zone greu accesibile.

 

Azi s-au realizat ascensiunea şi arborarea drapelului tricolor pe Vârful Rarău, cu ocazia împlinirii a 100 ani de la unirea Bucovinei cu România, activitate la care au participat echipa naţională montană din cadrul Jandarmeriei, jandarmi de la posturile montane din județul Suceava, șeful Serviciului Public Salvamont Suceava și elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *