full screen background image

DSP Suceava monitorizează cazurile de boală diareică acută

Direcția de Sănătate Publică Suceava atrage atenția asupra asigurării igienei și a condițiilor de preparare și păstrare a alimentelor pentru a preveni boala diareică acută.

Afecțiunea este o cauză majoră de spitalizare şi poate îmbrăca diverse forme clinice, de la gastroenterocolită până la sindrom hemolitic uremic.

 

Până în octombrie, DSP Suceava va monitoriza săptămânal numărul de cazuri diagnosticate de către medicii de familie și a cazurilor internate.

 

Populația este sfătuită să spele mâinilor cu apă și săpun înainte de prepararea și consumarea alimentelor și după folosirea toaletei, să spele fructe și legume sub jet puternic de apă potabilă înainte de consum și să prelucreze termic suficient produsele alimentare.

 

De asemenea, păstrați alimentele acoperite, renunțați la alimentația stradală cu produse neambalate, verificați termenul de garanție pentru alimentele cumpărate și utilizați numai apă fiartă și răcită pentru hrana copiilor mici.

 

În cazul apariției semnelor de boală – scaune apoase frecvente, deshidratare în grade variate, vărsături și febră – se recomandă prezentarea la medic, fiind contraindicat tratamentul cu antibiotice din proprie initiațivă.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *