full screen background image

Ed Sheeran îşi înregistrează toate sesiunile de compoziţie

Ed Sheeran îşi înregistrează toate sesiunile de compoziţie.

Ed Sheeran a declarat că îşi înregistrează toate sesiunile de compoziţie pentru a evita acuzaţiile de plagiat, după ce a câştigat un proces în această săptămână în legătură cu megahitul său „Shape Of You”, informează France Presse, potrivit Agerpres.

Înalta Curte din Londra s-a pronunţat contra celor doi compozitori care l-au acuzat pe Sheeran de plagiat pentru cântecul „Shape of You”, cel mai bine vândut din lume în 2017, care a avut şi 3 miliarde de ascultări pe Spotify şi aproape 6 miliarde de vizualizări pe YouTube.

Judecătorul a constatat că Ed Sheeran nu a copiat „în mod deliberat” sau „inconştient” nicio parte a melodiei din cântecul „Oh Why” din 2015 al lui Sami Chokri şi Ross O’Donoghue.

Potrivit judecătorului, există „asemănări evidente” între cele două cântece, cu o melodie derivată în special din gama pentatonică minoră, ca „nenumărate cântece pop, rock, folk şi blues”, dar şi „diferenţe importante”.

Aceasta nu este prima dată când artistul este dat în judecată pentru plagiat. De exemplu, a ajuns la o înţelegere financiară în SUA cu compozitorii care l-au acuzat că le-a plagiat melodia „Amazing” pentru melodia sa „Photograph”, lucru pe care a spus că îl regretă.

 

PE ACELASI SUBIECT

Camila Cabello & Ed Sheeran, „Bam Bam”

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *