full screen background image

Invenții premiate ale studenților suceveni la Euroinvent Iași

Studenți și cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava au participat la Salonul de invenții Euroinvent

de la Iași.

Echipele USV au prezentat 2 brevete: înghețată cu conținut redus de grăsime – inventator studentul MIRCEA ȘESTAC, care a câștigat medalia de aur și vafe aglutenice – inventator doctorandul ANCUȚA CHETRARIU, care a obținut medalia de bronz.

Cei 2 studenți sunt coordonați de către profesorii ADRIANA DABIJA și GEORGIANA CODINĂ.

Înghețata cu conținut redus de grăsime este un desert lactat congelat, obținut din urdă și nuci verzi, fără adaos de zahăr sau aditivi alimentari, iar vafele aglutenice au în compoziție făină de năut, leurdă, făină din borhot de malț și semințe de in și de cânepă.

 

Echipele Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor Suceava au câștigat 2 medalii de aur și 2 de argint la Salonul de inventică EUROINVENT, la care au participat inovatori din 20 țări.

Medaliile de aur au fost obținute pentru Dispozitiv de extensie pentru diagnosticarea sistemelor de încărcare conductivă și pentru Dispozitiv de semnalizare a defecțiunilor rețelei electrice.

Medaliile de argint au revenit invențiilor Metodă de comutare selectivă și Sistem de control al mișcării.În cadrul ceremoniei de premiere, USV a primit Premiul Special din partea Asociației Inventatorilor din Croația, pentru contribuția remarcabilă în domeniul inventicii, promovată la nivel internațional.

 

 

 

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Medalii câștigate de Universitatea Suceava la EUROINVENT

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *