full screen background image

Exerciții de alarmare, săptămâna viitoare în județul Suceava

În perioada 18 – 21 aprilie, în localități din judeţul Suceava va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare / alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.

 

 

Simulările vor începe marți 18 aprilie, iar timp de 4 zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației ( sirene ) existente la nivelul comunităților.

 

 

În perioada vizată, locuitorii judeţului Suceava vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10 -15.

 

 

De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

 

 

ISU recomandă cetățenilor să rămână calmi, mesajele tip voce fiind particularizate cu sintagma  EXERCIȚIU.

 

 

În județul Suceava există 150 de sirene de alarmare publică, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

 

 

Responsabilitatea menținerii în stare de operativitate a sistemului de înștiințare-alarmare revine autorităților publice locale, iar reprezentanții ISU derulează, periodic, acțiuni de verificare în teren.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *