full screen background image

Exerciții de prevenire a incendiilor la mănăstirile și bisericile din județul Suceava

Înaintea Paștelui, pompierii militari suceveni au efectuat activităţi de recunoaștere în obiective și de instruire a personalului și viețuitorilor din lăcașurile de cult din judeţ.

În cadrul acestor activităţi s-a pus accentul pe instruirea personalului responsabil cu privire la realizarea măsurilor de securitate la foc.

 

S-au stabilit planurile privind ordinea şi priorităţile care trebuie avute la salvarea bunurilor şi a exponatelor de valoare, în special la monumentele UNESCO.

 

De asemenea, s-a verificat accesibilitatea autospecialelor de stingere în zona lăcașelor de cult și existența surselor de apă naturale și artificiale pentru alimentarea acestora și, nu în ultimul rând, existența mijloacelor de primă intervenție.

 

Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, pompierii militari suceveni vor participa la slujbele specifice acestei perioade şi vor sprijini personalul clerical privind modul de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, iar la unitățile de cult cu aglomerări mari de persoane vor fi asigurate echipaje cu autospeciale dotate cu mijloace de intervenție și prim ajutor medical.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *