full screen background image

Exercițiu de salvare la Bioenergy Suceava

Pompierii militari suceveni au organizat astăzi un exerciţiu pentru salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative generate de un cutremur și intervenția pentru stingerea unui incendiu produs în activități tehnologice, la centrala Bioenergy Suceava.

Scenariul exerciţiului a presupus producerea unui cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea, care s-a resimțit puternic în județ.

 

Din cauza panicii create și a colapsului casei scărilor interioare, 6 persoane s-au refugiat pe acoperișul clădirii, iar 2 au fost date dispărute în interior.

 

De asemenea, a fost avariată banda de alimentare cu biomasă, astfel inițiindu-se un incendiu, care s-a propagat la centrala de biomasă.

 

În încercarea de a lichida incendiul cu mijloacele de primă intervenție din dotare, 2 lucrători de pe locul de muncă au fost surprinși în interiorul clădirii centralei.

 

Scopurile principale exercițiului au fost stabilirea modului de alertare, operaționalizare și integrare în acțiunile de răspuns a capabilităților terestre ale forțelor de intervenție specifice, asigurarea managementului integrat în gestionarea operativă a unei situații de urgență și verificarea modului de cooperare între Inspectoratul pentru Situații de Urgență și structurile competente M.A.I, Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul de Stat în Construcții, Comitetul Local și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, precum și servicii private pentru situații de urgență ale agenţilor economici din zonă.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *