full screen background image

Exercițiu la fabrica de adezivi EGGER și planul roșu de intervenție activat la nivelul județului Suceava

În scopul perfecționării pregătirii pentru gestionarea situațiilor de urgență, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a desfăşurat, ieri, în cooperare cu compania EGGER, un amplu exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren.

Simularea a vizat verificarea pregătirii pentru intervenţie şi aplicarea Planului Roşu de Intervenție în cazul producerii unei incendiu la fabrica de adezivi EGGER, soldat cu multiple victime.

Potrivit scenariului, un angajat al companiei a anunțat, prin apel la 112, izbucnirea unui incendiu la tancul de metanol al fabricii de adezivi.

Primele echipaje care au intervenit au fost cele ale companiei EGGER, respectiv Serviciile Private pentru Situații de Urgență al EGGER Romania și al EGGER Technologia.

În vederea desfăşurării operaţiunii în condiţii similare unei intervenţii reale, la locul producerii evenimentului au fost mobilizaţi, gradual, peste 90 de pompieri militari din cele 5 detașamente ale ISU Suceava, care au intervenit cu diverse autospeciale și ambulanțe SMURD, fiind sprijiniți de cadre medicale ale Serviciului de Ambulanță, substația Rădăuți.

Echipajele SPSU EGGER și pompierii militari au desfășurat simultan operațiuni de evacuare a victimelor, de localizare și lichidare a incendiului, de facilitare a intervenției echipajelor medicale și de transport al persoanelor rănite la Punctul Medical Avansat.

Întreaga activitate, care a durat peste 90 de minute, a fost coordonată prin Punctul de Intervenție Mobilă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

”Ca urmare a numărului ridicat de victime prevăzut de exercițiu a fost necesară activarea Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Suceava, un protocol de urgență activat în cazul unor accidente sau dezastre majore. Acest plan este conceput pentru a coordona și optimiza răspunsul serviciilor de urgență în situații cu multiple victime, asigurând o gestionare eficientă a resurselor și o distribuție adecvată a ajutorului medical” a declarat col. CONSTANTIN PARASCA, ISU Suceava.

”Exercițiul desfășurat la fabrica noastră reprezintă un pas important în asigurarea pregătirii noastre pentru intervenția în situații de urgență. Ne implicăm activ în asigurarea siguranței la locul de muncă și colaborăm strâns cu autoritățile pentru a crea un mediu de lucru sigur pentru angajații noștri, pentru comunitatea unde ne desfășurăm activitatea” a adăugat Ovidiu Petroșel, director al fabricii de adezivi EGGER.

Odată încheiat exercițiul, acesta va fi supus unei analize care să determine perfecționarea planului de acțiune al forțelor de intervenție în cazul unor situații de urgență reale.

 

 

CITEȘTE ȘI

În 2023, EGGER a oferit comunității încă 1 milion de euro prin sponsorizări

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *