full screen background image

Exerciţiu tactic ISU la centrul comercial Shopping City Suceava

Forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” vor fi angrenate în data de 23 martie la un exercițiu tactic complex în centrul comercial Shopping City Suceava.

 

 

Exercițiul pompierilor suceveni se desfășoară sub tematica „Intervenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a municipiului Suceava împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin, pentru salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse de un incendiu la un obiectiv cu aglomerări de persoane, respectiv S.C. Carrefour S.R.L. Suceava. Punerea în aplicare a Planului de Urgenţă Externă a obiectivului şi a Planului Roşu de Intervenţie”.

 

 

Printre scopurile acestui exerciţiu sunt perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative, verificarea nivelului de organizare a activităţilor de apărare împotriva incendiilor şi salvarea persoanelor, a dotărilor proprii şi a nivelului de instruire a personalului de la locul de muncă, precum şi antrenarea comandantului intervenţiei, a şefilor gărzilor de intervenţie, a personalului din dispeceratul comun, în gestionarea situaţiilor create.

 

 

Scenariul după care se va desfășura  exercițiul este următorul : la orele 10.00 se produce un incendiu la S.C. Carrefour S.R.L. Suceava, din cadrul complexul comercial SHOPPING CITY, incendiu care pune în pericol viaţa angajaţilor cât şi a cetăţenilor aflați în interiorul clădirii la momentul producerii acestuia.

 

 

Evenimentul afectează în mod direct desfăşurarea activităţilor curente în cadrul programului de lucru, deoarece se impune evacuarea şi salvarea tuturor persoanelor aflate în clădirea complexului.

 

 

Conform scenariului, la ora 10 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” primeşte prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă „112” informaţia că la S.C. Carrefour S.R.L. Suceava s-a produs un incendiu la depozitul de recepție marfă.

 

 

Pompierii sunt informați despre faptul că mai multe persoane din clădirea magazinului au fost afectate de incendiu, suferind arsuri şi intoxicaţii, având posibilităţi limitate de a se autoevacua.

 

 

În rândul clienţilor aflaţi în incinta magazinului şi a personalului propriu s-a produs panică şi există posibilitatea intoxicării cu fum şi gaze toxice a acestora; din primele informaţii obţinute de la lucrătorii care s-au putut autoevacua, reiese faptul că în interior sunt aproximativ 10 persoane inconştiente şi necesită evacuare de urgenţă.

 

 

Drept urmare, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în calitate de vicepreşedinte al C.J.S.U., informează prefectul judeţului Suceava şi propune declanşarea şi punerea în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie, împreună cu instituțiile participante la asemenea tipuri de situații de urgență.

 

 

Pompierii militari avertizează persoanele aflate în zonă că vor fi folosite sistemele de alarmare proprii ale primăriei municipiului Suceava.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *