full screen background image

Expoziția Alice în Țara Minunilor – o poveste reciclată, în premieră, la Shopping City Suceava

Până pe 14 iunie, Shopping City Suceava găzduiește, în premieră, o expoziție fascinantă despre protejarea mediului înconjurător și reciclare creativă. Alice în Țara Minuniloro poveste reciclată este un proiect inițiat de Asociația Escu ce promovează sustenabilitatea, prezentând perspective noi bazate pe inovație, experiment și co-creație. Impresionanta expoziție face parte dintr-un amplu demers educational dedicat luptei împotriva poluării prin dezvoltarea unui model artistic și functional de a refolosi și regândi multitudinea de deșeuri reciclabile colectate din România.

Vizitatorii vor păși pe teritoriul fantastic al eroinei celebre și vor descoperi o lume magică ce aduce în prim-plan importanța protejării mediului înconjurător și beneficiile reciclării selective, prin metode neconvenționale și creative.

Parcursul interactiv expozițional inițiază vizitatorii în cinci camere tematice ale celebrei povești Alice în Țara Minunilor, fiecare dintre acestea abordând o perspectivă diferită de reciclare și circularitate a materialelor din care provin deșeurile. Sub forma unei metafore vizuale, expoziția redă întregul proces al transformării deșeurilor reciclabile din obiecte lipsite de valoare estetică în obiecte impresionante de design.

Gândită pe paliere scenografice, expoziția reunește câteva puncte centrale sub umbrela cărora se regăsesc lucrările tridimensionale a numeroși designeri și artiști care au construit din materiale reciclate diferite obiecte de mobilier, piese de vestimentație, peisaje naturale, butaforii și construcții fanteziste, decoruri teatrale și personaje din poveste.

Intrarea este liberă! Expoziția poate fi vizitată zilnic la Shopping City Suceava, în zona magazinului Pepco, de luni până sâmbătă, între orele 09:00 – 21:00, și duminică, între orele 09:00 – 20:00.

Copiii care vizitează expoziția în weekendul 3 – 4 iunie și 10 – 11 iunie vor avea ocazia să participe gratuit, alături de Mica Mia, la activități și ateliere tematice, desprinse din cea mai iubită poveste a copilăriei, Alice în Țara Minunilor.

Programul activităților pentru copii este următorul:

3 iunie – orele 17:00 – 19:00

4 iunie – orele 14:00 – 18:00

10 iunie – 14:00 – 18:00

11 iunie – 13:00 – 15:00

 

 

CITEȘTE ȘI

Bucovina Dog Show 2023, o nouă ediție de succes în parcarea Shopping City Suceava

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *