full screen background image

Expoziție-concurs VIS DE COPIL ÎN CASA BUNICILOR la Hanul Domnesc Suceava

Muzeul Bucovinei Suceava promovează cunoașterea și valorificarea patrimoniului cultural național de către elevi.

Una din aceste manifestări este și expoziția-concurs de desene „VIS DE COPIL ÎN CASA BUNICILOR” aflată la cea de a XXII-a ediție, organizată de către Serviciul Etnografie.

 

Anual sunt propuse elevilor teme care să le formeze cunoștințele despre cultura populară, să le stimuleze imaginația și aprecierea valorilor tradiționale.

 

În fiecare an profesorii de specialitate și învățătorii sunt implicați în abordarea acestor teme la orele de curs participând la desfășurarea de lecții muzeale pe tema concursului, elevii reușesc să surprindă juriul cu desene deosebite.

 

La concursul din acest an cu tema „ PÂNZA ŢESUTĂ – CĂMAŞA CUSUTĂ” pot participa elevi cu vârste cuprinse între 7 – 15 ani, din toate școlile municipiului Suceava, cu lucrări care respectă tema propusă.

 

Comisia de jurizare care va decide acordarea premiilor pentru cei mai talentați copii este formată din profesori de specialitate de la școlile cu cel mai mare număr de participanți la concurs și specialiști din cadrul muzeului.

 

Vernisajul expoziției și premierea lucrărilor vor avea loc miercuri, 6 iunie ora 12 la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc iar premiile vor fi oferite de către Muzeul Bucovinei.

 

Expoziția de desene va putea fi vizitată în perioada 6 – 18 iunie a.c., de miercuri până duminică, între orele 10 – 18.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *