full screen background image

Expoziție itinerantă ”Bucovina în marele război” prin județul Suceava

La sfârșitul anului 2014, cu prilejul împlinirii unui secol de la declanșarea Primei Conflagrații Mondiale,  Muzeul Bucovinei  Suceava a vernisat expoziția temporară ”Bucovina în marele război”.

 

 

Ea se încadrează în cadrul inițiativei la nivel european pentru comemorarea acestui eveniment, care a aruncat întreaga omenire într-un conflict extrem de sângeros, soldat cu milioane de victime.

 

 

Documente, fotografii, hărți, imagini ale unor piese de patrimoniu, provenind din colecțiile Muzeului de Istorie sau de la diverși colecționari particulari își propun să creeze o imagine cât mai veridică a ceea ce a însemnat Marele Război pentru Bucovina și locuitorii săi.

 

 

Expoziția, realizată de dr. Mihai-Aurelian Căruntu, a fost itinerată până acum prin mai multe școli și licee, cu precădere din mediul rural.

 

 

Timp de o lună, începând cu data de 5 octombrie, Ziua Educației, expoziția va fi găzduită, cu acceptul şi sprijinul directorului instituției școlare, prof. Daniela Domșa la Școala Gimnazială din Mitocu Dragomirnei.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *