full screen background image

“Fă Rai din ce ai!” – donează o carte pentru copiii instituţionalizaţi!

“Fă Rai din ce ai!” este titlul campaniei pe care Biblioteca Bucovinei Suceava o iniţiază în cadrul proiectului 4/4 Pentru Prieteni, organizat de Ambasada SUA în România şi American Councils for International Education.

Pe parcursul lunilor februarie şi martie, sucevenii, în general, respectiv tinerii, în special, care vin la Biblioteca Bucovinei sunt invitaţi să doneze o carte pentru copiii de la Casa de tip familial „Visătorii” din Fundu Moldovei.

 

Astfel, utilizatorii Bibliotecii Bucovinei devin voluntari ai acestei campanii.

 

Volumele pot fi aduse la Secţia pentru adolescenţi a Bibliotecii Județene şi se vor constitui într-un fond de carte care va fi donat apoi Casei de tip familial „Visătorii”, pe 2 aprilie.

 

Momentul nu este ales întâmplător, ci pentru a marca Ziua internaţională a cărţii pentru copii, care se sărbătorește la această dată.

 

La evenimentul din 2 aprilie vor participa şi actori ai Teatrului Municipal „Matei Vişniec”.

 

Demersul Bibliotecii Bucovinei se desfăşoară sub egida Consiliului Judeţean Suceava şi este susţinut de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, în subordinea căreia se află Casa de tip familial „Visătorii” din Fundu Moldovei.

 

Cei aproape 30 de copii şi adolescenţi din centrul menţionat au vârste cuprinse între 4 şi 19 ani şi provin din familii defavorizate, au fost abandonaţi sau au suferit diferite forme de abuz.

 

Scopul campaniei “Fă Rai din ce ai!” este de a promova lectura în rândul tinerei generaţii, dar şi valorile voluntariatului.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *