full screen background image

Festival de teatru „Birlic” la Fălticeni

În municipiul Fălticeni se va desfășura, între 22 și 27 august, cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret Grigore Vasiliu Birlic, organizat de Asociația Fălticeni Cultural.

 

 

Peste 30 de nume importante ale culturii din România, Republica Moldova și Ucraina vor participa la eveniment, printre aceștia numărându-se Draga Olteanu-Matei, Adela Mărculescu, Magda Catone, Claudiu Bleonț, părintele Constantin Necula, Bogdan Stanoevici, Dan Tudor, Ileana Popovici și Vlad Rădescu.

 

 

În concurs sunt înscrise zece trupe de teatru din Republica Moldova, Râmnicu Sărat, Piatra Neamț, Osica de Sus, Galați, Pașcani, Focșani, Iași și Sebeș.

 

 

Juriul care va delibera cele mai bune trupe de teatru este format din Ileana Popovici, Vlad Rădescu, Lorette Enache, Gheorghe Balint și Radmila Popovici.

 

 

Din program mai fac parte concursul pentru trupele de teatru din țară, spectacolele invitate din teatrele și instituțiile de cultură din țară și străinătate, cinemateca de noapte, lansări și prezentări de carte, expoziții, recitaluri artistice și o excursie culturală.

 

 

Intrarea la festival este liberă.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *