full screen background image

Final de proiect “Prietenie și incluziune – coeziune în echipă”, o inițiativă comună a cluburilor Rotary Botoșani și Rotary Suceava Cetate

În perioada decembrie 2023 – martie 2024 s-a desfășurat un proiect de parteneriat între Școala Gimnazială Ioan Murariu Cristinești, județul Botoșani și Școala Gimnazială Constantin Tomescu Pleșești, Școala Osoi, județul Suceava.

Rotary Club Botoșani și Rotary Club Suceava Cetate și-au unit forțele pentru a implementa o serie de acțiuni în folosul elevilor acestor școli din mediul rural, în special cei cu o situație socială defavorizată.

Obiectivul principal al proiectului a fost promovarea incluziunii sociale prin dezvoltarea relațiilor de prietenie și consolidarea coeziunii în echipă și comunitate prin implicarea tuturor actorilor educaționali în mediul școlar.

Proiectul a vizat o serie de acțiuni pentru elevii și cadrele didactice: ateliere de sensibilizare, cursuri de formare specializată pentru cadre didactice, dotarea bibliotecii, cursuri de educație financiară și de prim ajutor.

Proiectul  s-a încheiat prin două schimburi de experiență și bune practici între cele două școli partenere, menite să consolideze relațiile de prietenie dobândite în procesul de implementare al proiectului.

„Ne-am bucurat mult de acest proiect și de faptul că două cluburi Rotary, respectiv două școli, și-au dat mâna pentru a oferi puțină normalitate unor copii într-o societate în care diferențele sociale, de gen, de etnie, de mentalitate sunt din ce în ce mai puternice. Prietenia rămâne, dincolo de diferențele de orice fel, principalul motor al unei societăți sănătoase, iar dacă mai avem încă mijloace de a o promova și încuraja acest lucru atunci suntem datori să o facem” a declarat Anamaria Tănase, președinte Rotary Club Botoșani.

Loredana Mihăilă, președinte Rotary Club Suceava Cetate, a subliniat importanța acestui proiect și a declarat că „investiția în educație în mediile defavorizate nu este doar o necesitate, ci o misiune vitală care schimbă vieți și modelează viitorul comunităților. Educația este motorul progresului și un catalizator pentru dezvoltare, în special în zonele unde accesul la resurse de învățământ de calitate este limitat. Prin focalizarea pe educație, putem crea o lume mai echitabilă, deschizând porți către oportunități care, altfel, ar fi rămase închise”.

Finanțarea proiectului a fost realizată în cadrul programului ”Educație pentru noua generație”, susținut, implementat și co-finanțat de Rotary District 2241 România și Republica Moldova.

 

 

CITEȘTE ȘI

Proiect „Educație pentru noua generație” organizat de Rotary Club la Fălticeni

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *