full screen background image

Fosta platformă minieră Isipoaia – Broșteni poluează din nou râul Bistrița

Ieri s-a produs o deversare accidentală de ape de mină în râul Bistrița.

Verificările efectuate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava au arătat că poluarea a provenit de la fosta platformă minieră Isipoaia din orașul Broșteni.

Autoritățile au emis alerte după ce au observat că tronsonul de curs de apă afectat are o lungime de aproximativ 3 kilometri.

Populația din localitățile din aval a fost avertizată să nu folosească apa din râul Bistrița în scopul adăpării animalelor și să nu consume pește din râu.

În urma unei ședințe extraordinare, Comitetul pentru Situații de Urgență Suceava a solicitat administratorului fostei platforme miniere Isipoaia – societatea CONVERSMIN București – să salubrizeze “în regim de urgență” cursul râului Bistrița, în zona producerii deversării accidentale de ape de mină.

De asemenea, Ministerului Economiei i s-a cerut delegarea unui expert tehnic autorizat “care să stabilească cauza producerii poluării accidentale și măsurile ce trebuie luate”.

Mina Isipoaia a fost închisă în 2013, fără ca administratorul CONVERSMIN București să realizeze lucrările obligatorii de ecologizare și punere în siguranță.

2 ani mai târziu s-a produs o deversare de proporții de aluviuni toxice în râul Bistrița, acesta fiind puternic poluat.

 

 

CITEȘTE ȘI

Iazurile de decantare a sterilului din județul Suceava – pericol major pentru localități

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *