full screen background image

Furt de oi de la o stână din Păltinoasa

La 21.10.2016, polițiștii Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați de către un bărbat de 48 ani, din comuna Păltinoasa, despre faptul că în perioada 05 – 07.09.2016 persoane necunoscute au pătruns în incinta stânii de oi pe care o avea amplasată pe raza comunei Păltinoasa, în locul numit „Lunca Moldovei”, de unde au sustras 14 oi și 4 berbeci în valoare de circa 25.000 lei, animale care îi aparțineau.

 

 

Din verificări a reieșit că ovine au fost sustrase în timp ce proprietarul era plecat din localitate, la stână rămânând doar un cioban.

 

 

Proprietarul a reclamat tardiv furtul, preferând să facă o serie de verificări pe cont propriu.

 

 

Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, demarând verificări în întreaga zonă dar şi în judeţele învecinate.

 

 

La 21.01.2017, în urma continuării cercetărilor, în urma culegerii de date şi informaţii şi a activităţilor investigative desfăşurate, în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Gura Humorului, polițiștii din cadrul Posturilor de poliție Păltinoasa și Capu Câmpului, au efectuat o percheziție la stâna unui bărbat de 57 de ani din comuna Frumosu, suspect de comiterea furtului.

 

 

Cu ocazia percheziţiei, poliţiştii au surprins-o pe soţia suspectului conducând în grabă animalele înspre o zonă împădurită din spatele locuinţei, la o distanță de aproximativ 200 metri de domiciliu.

 

 

Oile și berbecii au fost recunoscute de partea vătămată, fiind restituite pe bază de dovadă.

 

 

Cercetările continuă de agenții Postului de poliție Păltinoasa sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *