full screen background image

Gazul natural revine la Câmpulung Moldovenesc

Urmare a lucrărilor efectuate pentru remedierea avariei la magistrala de transport gaze naturale din municipiul Câmpulung Moldovenesc, astăzi în jurul orei 15:00, s-a reuşit dezgheţarea în totalitate a conductei.

 

5

La faţa locului se execută în continuare lucrări de purjare, pentru evacuarea în totalitate a apei din interiorul conductei, în vederea preîntâmpinării unor situaţii similare.

 

 

Ulterior, într-un interval de până la 4 ore, urmează ca distribuitorul gazelor naturale din municipiul Câmpulung Moldovenesc, să rearmeze cele 560 relee de presiune.

 

 

Astfel etapizat, în această seară vor fi realimentaţi toţi consumatorii din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

 

 

Pentru astăzi lucrările de remediere au vizat concentrarea forţelor pe dezgheţarea conductei şi pe realizarea unui bypass peste pârâul Izvorul Alb, pentru tronsonul îngheţat.

 

 

Pentru realizarea acestor lucrări au fost concentrate 8 echipe de specialişti de la SC Transgaz Mediaş, cu aproximativ 50 de oameni, sub conducerea directorului general adjunct al societăţii, cu utilaje grele şi aparatură.

 

 

Trei echipaje de pompieri militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au asigurat apa pentru o autospecială de producere a aburului sub presiune.

 

 

De asemenea, militarii au vizat dezgheţarea cu ajutorul a două aeroterme mari a utilajelor afectate de ger din punctele de lucru, temperaturile înregistrate fiind de -14 grade Celsius.

 

 

Nu în ultimul rând, pompierii au asigurat măsurile PSI pe timpul lucrului cu foc deschis la magistrala de transport gaze naturale.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *