full screen background image

Grupare infracțională specializată în trafic de droguri, destructurată

Astăzi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Suceava au efectuat 11 percheziții domiciliare la membrii unei grupări infracționale.

 

 

Activitățile au vizat persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, efectuarea fără drept de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive și introducerea în țară de droguri de mare risc, fără drept.

 

 

În urma perchezițiilor efectuate astăzi, polițiștii antidrog au ridicat aproximativ 33.600 de lei, 74 de grame de substanțe interzise, cantități însemnate de anabolizanți, un pistol cu gaze, 3 minicântare electronice utilizate de obicei în porționarea cantităților de substanțe interzise, foițe tip OCB pentru confecționarea țigaretelor, telefoane mobile și cartele telefonice susceptibile a fi folosite activitățile infracționale.

 

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2016, cei în cauză ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc, precum și substanțe cu efect psihoactiv în Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc.

 

 

Drogurile ar fi fost procurate din Spania și Olanda și introduse în țară în colete,  expediate pe numele membrilor grupării infracționale și preluate de diverși intermediari.

 

 

În aceeași cauză, pe parcursul cercetărilor, au fost realizate 14 capturi de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, însumând aproximativ 300 de grame.

 

 

Polițiștii au pus în executare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

 

 

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

 

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *