full screen background image

Incendiu în localitatea Calafindeşti

Militarii de la Garda de Intervenţie Siret şi de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Calafindeşti şi Şerbăuţi, au intervenit cu 7 autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitei A.D., din comuna Calafindeşti.

incendiu-casa

 

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la casa de locuit şi la anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi la un cvartal de locuinţe format din circa 7 gospodării.

 

 

Propagarea rapidă a focului a fost determinată de vântul puternic şi de materialele de construcţie combustibile, majoritatea din lemn, astfel că salvatorii au avut o misiune grea pentru protecţia gospodăriilor care erau dispuse foarte aproape una de cealaltă.

 

 

Au ars aproximativ 150 de metri pătraţi din acoperişul casei, bucătăria pe 50 de metri pătraţi, o magazie corp comun cu alte anexe pe 100 de metri pătraţi, bunuri gospodăreşti şi de uz casnic şi circa 1.500 de kilograme de porumb şi grâu.

 

 

Flăcările au degradat pereţii din lemn ai construcţiei corp comun pe 150 de metri pătraţi, planşeul bucătăriei pe 30 de metri pătraţi, pereţii casei de locuit pe 150 de metri pătraţi, tâmplărie din lemn şi aparatură electrocasnică.

 

 

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum, neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

 

 

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar forţele de intervenţie au salvat un adăpost de animale, precum şi cvartalul de locuinţe.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *