full screen background image

Incendiu pe vegetație forestieră la Pojorâta. Intervenție extrem de dificilă a pompierilor și voluntarilor

Sâmbătă, Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu pe raza Ocolului Silvic Pojorâta.

În zona numită Valea Șurii, ardeau, pe o suprafață de aproximativ 20 ari, litieră, doborâturi și resturi lemnoase, cu pericol de propagare la fondul forestier.

 

Aproximativ 100 persoane, pompieri militari de la Detașamentele Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Vatra Dornei, lucrători ai Ocoalelor Silvice Pojorâta, Vama și Breaza, lucrători de la SVSU Pojorâta, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști și voluntari au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului.

 

Deși suprafața afectată nu este una mare, intervenția a fost deosebit de grea și a solicitat la maxim forțele participante, din cauza lipsei apei în zonă, a terenului accidentat și a vântului puternic, dar mai ales din cauza faptului că incendiul se manifesta în profunzime, în litieră.

 

S-a intervenit încontinuu pe tot parcursul zilei de sâmbătă, incendiul fiind localizat, iar pe timpul nopții au rămas în zonă 5 pompieri militari și 2 lucrători silvici.

 

În această dimineață, forțele au fost suplimentate și se lucrează până la lichidarea în totalitate a focarelor nestinse.

 

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un rest de țigară aruncată nestinsă.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *