full screen background image

Incendiul de la complexul monahal Dorna Arini, cauzat de aparate electrice lăsate sub tensiune

Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Crucea, au intervenit astăzi cu 4 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la Compexul Monahal  Acoperământul Maicii Domnului  din localitatea Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini.

 

FOTO 2

La faţa locului s-au deplasat Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava, condusă de generalul de brigadă ION BURLUI şi prefectul CONSTANTIN HARASIM, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

 

 

La sosirea echipajelor, ardeau cu flacară materialele combustibile din interiorul unei încăperi din corpul de chilii, cu pericol de propagare la întreaga construcţie ( D+P+1+M ), cu amprenta la sol de aproximativ 450 mp, la întregul complex monahal, la baza de tratament şi la o casă învecinată.

 

 

 

Au fost afectate bunurile din interiorul a două încăperi, pe o suprafaţă totală de aproximativ 60 mp.

 

 

 

Au ars obiecte de mobilier, o ladă frigorifică, unelte electrice de tâmplărie, icoane şi cărţi din interiorul chiliei și s-au degradat planşeul unei bucătării de la demisol şi alte bunuri.

 

 

Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical unui monah, în vârstă de 89 ani, care a suferit un atac de panică, fiind transportat la spitalul din Vatra Dornei pentru investigaţii suplimentare.

 

 

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de mai multe aparate electrice lăsate sub tensiune, pe o instalaţie electrică subdimensionată.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *