full screen background image

Întâlnire a studenților FIESC cu reprezentanții firmei irlandeze IMS MAXIMS

Joi 27 aprilie, în amfiteatrul Dragomir Hurmuzescu a avut loc o întâlnire a reprezentanților firmei irlandeze IMS MAXIMS cu studenții Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

 

 

Firma irlandeză a fost reprezentată de Rachel Moore – software engineering manager, Andreea Bruja – release engineer și office manager al biroului din Suceava și Vasile Purdilă – application architect și BI manager.

 

 

Înaintea întâlnirii cu studenții, reprezentanții IMS MAXIMS au avut un dialog cu prof. univ. dr. ing. Ștefan-Gheorghe Pentiuc, decanul FIESC, și conf. univ. dr. ing. Mirela Danubianu, directorul Departamentului de Calculatoare, și au vizitat campusul USV.

 

 

Cu această ocazie, au putut aprecia frumusețea și modernitatea campusului sucevean și dotarea de excepție a unor laboratoare de cercetare, cum ar fi cel de Calcul de înaltă performanță sau cel de Dezvoltare a aplicaţiilor distribuite de monitorizare şi control a proceselor industriale.

 

 

Doamna Rachel Moore i-a declarat domnului profesor Ștefan-Gheorghe Pentiuc că aflase din Irlanda despre faptul că Universitatea „Ștefan cel Mare” din  Suceava deține locul I în clasamentul universităților din România privind numărul de invenții brevetate.

 

 

Aceste informații i-au fost oferite de către cadrele didactice ale Universității din Limerick care vizitează an de an universitatea și Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, cu ocazia Concursului Internațional de Calculatoare pentru Studenți, Hard & Soft.

 

 

În cadrul întâlnirii cu studenții a fost făcută o prezentare generală a firmei de către managerul Rachel Moore, precum și a planurilor de extindere pentru biroul din Suceava. În acest moment, compania are un număr de 24 angajați în Suceava, majoritatea acestora fiind absolvenți FIESC, și intenționează să extindă echipa.

 

 

De asemenea, studenții au fost informați despre posibilitatea de efectuare a stagiilor de practică (internship) în cadrul acestei firme.

 

 

Andreea Bruja și Purdilă Vasile au prezentat ofertele de locuri de muncă disponibile la IMS MAXIMS Suceava.

 

 

În acest moment, firma recrutează programatori Java (toate nivelele) și ingineri QA / testeri.

 

 

La sfârșitul întâlnirii, reprezentanții firmei irlandeze au răspuns întrebărilor adresate de către studenți.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *