full screen background image

Întârzieri importante la proiectele de autostrăzi în județul Suceava

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a prezentat amănunte despre stadiul proiectelor care vizează județul Suceava.

 

La autostrada Pașcani – Suceava au fost demarate procedurile de obținere a avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism și, în mod simultan, a fost demarată procedura de avizare a Acordului de Mediu.

Investigațiile geotehnice sunt în derulare, până în prezent fiind realizați aproximativ 1.000 metri liniari din totalul de 9.250.

Prestatorul nu reusește să mobilizeze în teren numărul de utilaje asumate, astfel încât au fost instituite mecanisme de penalizare de întârziere.

Pentru drumul expres Suceava – Siret au fost demarate procedurile de obținere a avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism și, de asemenea, a fost demarată procedura de obținere a Acordului de Mediu.

Investigațiile geotehnice au fost realizate pe numai 900 metri liniari din totalul de 7.130, ceea ce a dus la penalități de întârziere pentru prestator.

Drumul de mare viteză Vatra Dornei – Suceava se află la stadiul de analiză a celor 2 variante de traseu.

Imediat după stabilirea și avizarea traseului optim, vor fi demarate campania de realizare a investigațiilor de teren, precum și activitățile de obținere a Certificatului de Urbanism și a Acordului de Mediu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *