full screen background image

Intervenție-exercițiu ISU Suceava în cazul producerii unui accident cu 13 victime în Pasul Mestecăniș

Pompierii militari suceveni au organizat, ieri, un exerciţiu pentru descarcerarea, efectuarea triajului medical de urgență, limitarea și înlăturarea consecințelor negative produse ca urmare a unui accident rutier din care au rezultat victime multiple, cu activarea Planului Roșu de Intervenție.

Scenariul exerciţiului a presupus intervenţia în cazul producerii unui accident rutier pe DN 17, în Pasul Mestecăniș, cu un microbuz care a lovit un autoturism, accidentul provocând 13 victime.

Pe acest fond, s-a produs și evenimentul din a doua situație tactică, în care o autocisternă ce transporta metanol a ieșit în afara șoselei, din cauza observării cu întârziere a accidentului rutier și a carosabilului umed.

Scopurile principale ale acestui exercițiu au fost perfecționarea deprinderilor participanților în organizarea, conducerea și executarea intervenției operative în situații de urgență cauzate de accidente rutiere cu victime multiple, gestionarea evenimentelor rutiere în care sunt implicate substanțe cu destinație specială, precum și verificarea modului de cooperare între ISU și structurile competente din Comitetul pentru Situații de Urgență Suceava.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *