full screen background image

Interviu pentru a putea preda religia

 

Profesorii nemțeni care vor să predea religia în noul an şcolar vor trebui să dea un interviu pentru obţinerea binecuvântării episcopului titular al eparhiei unde locuiesc.

 

 

Această prevedere este inclusă în protocolul încheiat între Ministerul Educaţiei, Patriarhia Română şi Secretariatul de Stat pentru Culte.

 

 

Interviul are loc înaintea fiecărui an şcolar în vederea înscrierii la examenul de titularizare, examenul naţional de definitivare în învăţământ sau de obţinere a gradelor didactice ori a unui post de suplinitor.

 

 

La interviu, viitoarele cadre didactice vor trebui să prezinte un dosar din care nu vor lipsi recomandarea preotului paroh din parohia de domiciliu, a duhovnicului şi a spiritualului facultăţii de teologie, un raport privind activitatea catehetică desfăşurată în parohie și un memoriu de activitate pentru ultimul an şcolar.

 

 

În judeţul Neamţ sunt 100 de profesori titulari care vor susţine un interviu la Protopopiat, la care vor trebui să prezinte şi un certificat de examinare psihologică.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *