full screen background image

ITM Suceava va verifica modul de utilizare a echipamentelor și tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava va verifica, în această lună, modul de utilizare a echipamentelor și tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul masei lemnoase pe drumurile forestiere.

Instituția susține că în unele unități de exploatare forestieră există înțelegeri tacite între angajatori și lucrători, în urma cărora angajații prestează muncă în lipsa unui contract individual.

De asemenea, cea mai mare parte a forței de muncă nu este calificată și nu deține instruire corespunzătore din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Alte neajunsuri sesizate sunt neîntocmirea documentației de exploatare a parchetelor forestiere și lipsa de supraveghere a lucrătorilor de către personal tehnic cu studii de specialitate.

Inspectorii de muncă suceveni mai atrag atenția că agenții economici care au licitat masa lemnoasă, de cele mai multe ori nu o și exploatează, subcontractând parchetele forestiere altor firme neatestate și fără dotări tehnologice corespunzătoare.

 

 

 

CITEȘTE ȘI

2 firme sucevene de plasare a forței de muncă în străinătate amendate de ITM

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *