full screen background image

Laureații concursului “25 de ore la USV”

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava a organizat a patra ediție a concursului studențesc 25 de ore în USV.

 

 

Patru echipe alcătuite din câte trei sau patru studenți, înscriși la programele de studiu ale Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, au petrecut împreună 25 de ore în atriumul corpului E al universității, căutând soluții creative pentru tematica propusă de organizatori : proiectarea și implementarea unei soluții interactive noi pentru jocurile pe calculator.

 

 

În acest scop, organizatorii au asigurat echipamente de tip Perception Neuron, dotate cu senzori de mișcare, purtate la nivelul mâinii, asemenea unei mănuși.

 

 

Proiectele echipelor au fost evaluate de către un juriu compus din Alexandru Guriuc (OSF Global Services) și Stelian Senocico (Assist Software).

 

 

În vederea realizării în cât mai bune condiții a temei propuse, echipele de studenți au proiectat jocuri pe calculator, comunicații wireless, tehnologii web, precum și diverse dispozitive electronice.

 

 

Echipa clasată pe locul I, alcatuită din Mădălina-Maria Mitricioaei, Petru-Ionuț Șandru și Alexandru Bilius (antrenor: șef lucrări dr. ing. Adrian-Ioan Petrariu) a reușit să livreze, în cele 25 de ore ale concursului, o soluție funcțională care a combinat o aplicație PC, dispozitivul cu senzori furnizat de organizatori și un sistem electronic propriu.

 

 

Pe locul II s-a clasat echipa alcătuită din Daniel Polocoșer, Ilie Alberto Cârdei, Marian Ciornei și David Ioan Cosovan (antrenor: șef lucrări dr. ing. Remus Prodan), iar pe locul III, echipa formată din Constantin-Cristian Cumpăratu, Marian-Bogdan Ursu, Marian-Theodor Nicorescu și Andrei Mutu (antrenor: conf. univ. dr. ing. Călin Ciufudean).

 

 

Prin acest concurs, USV se alătura competițiilor similare de tip hackathon, care se organizează pe plan internațional. Prin tematica sa, concursul încurajează creativitatea studenților în procesul dezvoltării de tehnologii de vârf la ora actuală în domeniul calculatoarelor și sistemelor informatice.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *