full screen background image

Managerii spitalelor din județul Suceava critică Mater Planul Ministerului Sănătății

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava GHEORGHE FLUTUR a purtat astăzi discuții cu managerii de spitale în vederea stabilirii unui punct de vedere comun la întâlnirea cu conducerea Ministerului Sănătății, la dezbaterea Master Planului.

Ideea principală, acceptată de toți participanții, a fost că o diminuare a numărului de paturi din spitale ar cauza serioase probleme pentru acordarea serviciilor eficiente către populație și că, din contra, unitățile spitalicești au nevoie de fonduri suplimentare.

 

Master Planul Ministerului Sănătăţii indică intenția de reducere a numărului de paturi sau chiar închiderea unor spitale din judeţul Suceava.

Managerul Spitalului Județean VASILE RÎMBU a atras atenția că strategia propusă “inversează piramida serviciilor” și că informațiile incluse în document sunt “vechi și fără legătură cu realitatea”.

La rândul său, managerul spitalului Câmpulung Moldovenesc CĂTĂLIN SĂNDULESCU a spus că propunerile din Master Plan nu pot fi acceptate și că sunt necesare noi investiții în sănătate.

Întâlnirea managerilor de spitale din Regiunea Nord-Est cu reprezentanții Ministerului Sănătății este programată luni la Iași.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *