full screen background image

Mari personalități culturale participă la manifestările „Monica Lovinescu – Centenarul Nașterii” de la Fălticeni

În perioada 16 – 19 noiembrie, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc organizează seria de manifestări „Monica Lovinescu – Centenarul Nașterii”, la Fălticeni.

Născută în urmă cu 100 ani la București, Monica Lovinescu a plecat, după absolvirea Facultății de la Litere a Universității din București, în calitate de bursieră a statului francez, la Paris, unde a rămas, ca urmare a instaurării regimului comunist din România.

Dincolo de activitatea academică, ea a reprezentat un simbol al curajului și al demnității, îndreptându-și acțiunile împotriva regimului comunist, cu precădere la Radio Europa Liberă.

Pe parcursul manifestărilor de la Fălticeni, organizatorii au pregătit conferințe, dezbateri, vernisaje și proiecții de film ce vor fi susținute de ambasadorul României în Austria – Emil Hurezeanu, istoricul Adrian Cioroianu, jurnalistul de la Europa Liberă Liviu Tofan și criticul de film Irina Margareta Nistor.

Cu acest prilej vor fi proiectate filmele Cazul inginerului Gheorghe Ursu, Război pe calea undelor, Metronom și Libertate.

Evenimentele vor avea loc la Casa de Cultură, amfiteatrul Colegiului Nicu Gane, Biblioteca Municipală Eugen Lovinescu și Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.

 

 

CITEȘTE ȘI

Conferință Monica Lovinescu la Biblioteca Bucovinei

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *