full screen background image

Mariah Carey a fost dată în judecată pentru o presupusă încălcare a drepturilor de autor pentru hitul ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU

Mariah Carey a fost dată în judecată pentru 20 de milioane de dolari, după ce a fost acuzată de o presupusă încălcare a drepturilor de autor pentru hitul ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU, informează DPA/PA Media și Agerpres.

Numele cântăreţei şi cel al colaboratorului ei, Walter Afansieff, sunt menţionate în procesul intentat de compozitorul Andy Stone. Melodia a fost lansată de Carey în 1994, fiind inclusă pe albumul „Merry Christmas”, şi a ajuns unul dintre cele mai populare hituri festive.

În documentele juridice depuse la tribunalul Eastern District din Louisiana, Stone susţine că a colaborat la compunerea cântecului în 1989 şi nu şi-a dat niciodată permisiunea ca acesta să fie folosit. Acesta solicită despăgubiri de 20 de milioane de dolari.

Documentele obţinute de agenţia PA Media precizează că Mariah Carey şi colaboratorii săi „s-au implicat în mod conştient, voit şi intenţionat într-o campanie” de încălcare a drepturilor de autor care i s-ar fi cuvenit lui Stone pentru acest cântec. În documente se adaugă faptul că inculpaţii au săvârşit, de asemenea, „acţiuni de îmbogăţire fără justă cauză prin însuşirea neautorizată a muncii reclamantului şi a bunăvoinţei asociate acesteia”.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.