full screen background image

Măsuri anti coronavirus în lăcașurile de cult din județul Suceava

În contextul prelungirii stării de alertă, conducerile Prefecturii, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului de Poliție Suceava au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în cadrul căreia au fost abordate măsurile care trebuie respectate în cadrul lăcașurilor de cult și sprijin în diseminarea măsurilor preventive anti coronavirus.

Accesul credincioșilor în lăcașurile de cult se va face cu respectarea tuturor măsurilor și regulilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Afacerilor Interne : păstrarea unei distanțe de 2 metri între participanții la slujbă, fiind asigurată o suprafață de 4 metri pătrați pentru fiecare credincios.

 

Folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbe, cu excepția slujitorilor bisericești.

 

Accesul în lăcașurile de cult se va permite pe întreaga perioadă a săptămânii, persoanele care au acces pentru rugăciune individuală și spovedanie păstrând distanța de 2 metri și așteptând pe un singur rând.

 

Persoanelor care prezintă simptome de infecții respiratorii nu li se va permite accesul în incintă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *