full screen background image

Măsuri pentru prevenirea apariției pestei porcine africane în județul Suceava

Membrii Centrului Local de  Combatere a Bolilor Suceava au discutat despre  evoluția pestei porcine în România și despre eventuale noi măsuri de prevenire  a apariției bolii în județul Suceava, având în vedere că, în județul vecin Maramureș a fost confirmat un focar.

Prefectul Mirela Adomnicăi a precizat că, urmare a măsurilor adoptate, în județul Suceava nu a apărut niciun focar de pestă porcină africană.

 

Ea a spus că, în urma inspecției efectuate pe DN 18 care leagă județul Suceava de Maramureș, a solicitat amplasarea unor filtre suplimentare de poliție,  întrucât  “există un risc sporit în ceea ce privește răspândirea pestei porcine africane și pe această cale”.

 

Șeful Direcției Sanitar Veterinare Dan Corneanu a informat că măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor sunt în continuă aplicare și monitorizare  permanentă în județul Suceava.

 

Echipe mixte DSV – Inspectoratul de Poliție – Inspectoratul de Jandarmi continuă controalele periodice  în târgurile de animale, unde este interzisă comercializarea porcinelor, fiind constatată o diminuare a circulației spre aceste târguri.

 

La frontiera Siret este asigurată permanența la controlul bagajelor, fiind menținută  interdicția introducerii în țară a produselor de origine animală,  iar dezinfectoarele pietonale și rutiere sunt funcționale.

 

Șeful Inspectoratului de Poliție Adrian Buga a precizat că  există filtre de control ale IPJ pe DN 18 care fac  verificări aleatorii.

 

El a menționat că se va analiza oportunitatea unui  filtru suplimentar permanent, 24 din 24 de ore sau numai pe timpul nopții, iar dacă  va fi nevoie se va lua și această măsură.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *