full screen background image

Ministrul Afacerilor Europene al Finlandei, vizită în județul Suceava

Ministrul Afacerilor Europene al Finlandei TYTTI TUPPURAINEN, aflată în România, a efectuat ieri o vizită în județul Suceava.

Ea a fost întâmpinată de către prefectul ALEXANDRU MOLDOVAN, vicepreședintele Consiliului Județean NICULAI BARBĂ și inspectorul șef al ISU Suceava, colonel COSTICĂ GHIAȚĂ.

Delegația oficială – din care a mai făcut parte șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, RAED ARAFAT – a vizitat Centrul logistic de stocare și distribuție a asistenței umanitare din apropierea Aeroportului Salcea, Punctul Operativ Avansat de la Siret și tabăra de cazare provizorie a refugiaților ucrainieni de la Rădăuți.

Au fost prezentate succint măsurile adoptate de autoritățile române în sprijinul Ucrainei, atât pentru facilitarea intrării în țară, prin asigurarea ajutorului de urgență imediat, cât și pentru tranzitul unui volum semnificativ de mărfuri.

Oficialul finlandez a apreciat eforturile depuse de instituțiile, administrația locală și sociatatea civilă din județul Suceava pentru ajutorarea refugiaților ucraineni.

 

 

 

CITEȘTE ȘI

Gheorghe Flutur spune că TIR -urile au stricat drumurile spre Vama Siret

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *