full screen background image

Noi servicii medicale gratuite la Piatra Neamț

Nemțenii ar putea beneficia de noi servicii medicale gratuite în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017!

 

Doctori-Cadre-medicale-794x529

 

Proiectul legislativ care conține noile reglementări a fost emis de Ministerul Sănătății și se află în dezbatere publică de două zile.

 

 

Potrivit normativului care va fi promulgat sub formă de ordin de ministru, la nivelul asistenței medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitățile clinice a fost introdusă electromiograma de evaluare cantitativă a răspunsului galvanic al pielii, iar în cadrul procedurilor terapeutice a fost inclus tratamentul fracturii amielice fără deplasare a coloanei vertebrale.

 

 

La nivelul asistenței medicale de medicină dentară, în locul consultației anuale pentru copii cu vârsta de până la 18 ani se va acorda o consultație la fiecare 6 luni

 

 

În ceea ce privește dispozitivele medicale, pentru proteza de gambă s-a introdus tipul de proteză modulară cu manșon din silicon, iar la proteza parțială de mână a fost introdusă proteza de deget funcțională simplă acordată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3-18 ani cu malformații congenitale.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *