full screen background image

Nou caz de contrabandă

La data de 09.09.2015, ora 14.30, poliţiştii Postului de Poliție Fîntînele au oprit pentru control pe D.J. 290, în localitatea Băneşti, o autoutilitară marca  Iveco,  condusă de către un tânăr  de 28 ani, din comuna Tudora, judeţul Botoşani, în care au fost identificate mai multe pachete de țigări netimbrate, camuflate în lăzi cu prune şi în cabină. 

10

 

Totodată, în caroseria autoutilitarei a fost identificată cherestea, esență brad, fără a deține documente legale de proveniență.

 

 

În urma inventarierii țigărilor depistate în autoutilitară, a rezultat cantitatea de 4.990 pachete ţigări (99.800 bucăţi ţigarete) diverse mărci, de provenienţă extracomunitară, în valoare de circa 69.860 lei.

 

 

De asemenea, a fost efectuată activitatea de inventariere a materialului lemnos (cherestelei), rezultând cantitatea de 1,53 mc, care a fost ridicată în vederea confiscării, fiind aplicată sancțiunea cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform Legii nr. 170/2010.

 

 

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă, ce urmează a fi soluționat procedural de către poliţiştii Secției 2 Poliție Rurală Ipotești.

 

 

În urma materialului probator administrat în cauză, tânărul de 28 de ani a fost reținut pe o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând. să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunerea de arestare preventivă.

 

 

De asemenea, autoutilitara în valoare de cca. 4000 Euro, a fost indisponibilizată.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *